Dakterras Schiecentrale

Dakterras Schiecentrale

Dit was een bijzondere opdracht, want het is een gemeenschappelijk dakterras van een groot complex. De bewoners vonden echter dat de 12 extra lange donkergrijze picknickbanken een beetje kaal oogden. Omdat het op ieder moment in de oude staat hersteld moest kunnen worden, heb ik sommige picknickbanken gebruikt als etagère en daar allemaal kratjes opgezet. Ze zijn aan elkaar en aan de tafel verbonden met tiewraps zonder ze er niet afgeblazen konden worden, want het kan daar flink spoken.

Door deze groene ‘plantentafels’ af te wisselen met de picknickbanken ontstonden er knusse hoekjes in het groen. Het greenteam van de bewonersvereniging verzorgt de bakken. Deze daktuin is ook opgenomen in het boek 30 Tuinontwerpen; ongewone ontwerpen voor een gewone tuin.

 

         

Foto’s van Suze Peters en Marie-Louise Dekkers.


Related Posts

Dakterras Gouda

Dakterras Gouda

De afscheiding van dit dakterras is gemaakt van oude buitenbanieren met theateraankondigingen van het Luxor Theater uit Rotterdam. Deze zijn op maat geknipt, van ogen voorzien en vastgemaakt aan het hek erachter. Een kleurrijke vrolijke oplossing met hergebruikte materialen.   Samen met Wendy van Westing.

Dakterras met Japans hekwerk Amsterdam

Dakterras met Japans hekwerk Amsterdam

Het hekwerk van dit dakterras is opgebouwd uit Tonkin stokken. Het bestaat een een transparent deel en een gesloten deel waarachter een lelijke achtergrond schuilgaat.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *