Subtiele, feeërieke tuinverlichting

Subtiele, feeërieke tuinverlichting

Als de dagen korter worden, dan heb je verlichting nodig om veilig door je tuin te lopen.  Maar ook als je zomers lekker lang wilt buiten zitten, dan geeft tuinverlichtingsplan een extra dimensie aan je tuin.

Er wordt een feeërieke sfeer gecreëerd door de planten, struiken en bomen op een indirecte manier te verlichten. Ook paden en looproutes kunnen met behulp van lage voetlichten subtiel verlicht worden zodat de nachtelijke sfeer zo min mogelijk wordt aangetast.

Met subtiele verlichting doe je ook de dieren in je tuin een plezier. Zij kunnen namelijk last hebben van felle verlichting die veel verlicht. Hun oriëntatie vermogen kan aangetast worden. Denk maar eens aan al die insecten die rondom straatlantaarns zwermen. Naast het kiezen voor indirect licht, kan ook het gebruik van bewegingsmelders en timers helpen om dat te beperken.

Spelen met licht


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *